Scurt istoric

06/08/2012

Numele meu este Florin Vasile. Sunt administratorul acestui site și am la rândul meu un apartament în blocul T3. Încerc din rasputeri sa duc proiectul spre o finalitate bună pentru cumpărători.

Mulțumesc întregului grup care mă susține și care mă ajuta să îi reprezint cât mai bine. În lista mea de e-mailuri am peste 300 de adrese de corespondență plus că ținem aproape de banca Piraeus și cu investitorii Norvegieni, ceea ce reprezintă peste 90% dintre cumpărători și adevărații investitori.

Noi, clienții, am ajuns să muncim de câteva ori mai mult decât cei care au fost plătiți pentru asta.

Oricine poate să vina cu propuneri în favoare grupului.

Personal cred ca românii pot să fie uniți daca au un exemplu pe care să-l urmeze. Eu încerc să fiu acest exemplu și cred că am reușit în cazul Planorama.

Odată cu intrarea în insolvență a lui Euro Habitat am trecut la o strategie nouă menită să grăbească intrarea proprietarilor de drept în posesia apartamentelor.

În acest sens am venit cu propunerea ca noi cei din T3 sa preluăm aparartamentele așa cum erau la ora intrării în insolvență. Sigur ca ne-am lovit de incompeteța și reauavoință a lui Cosntantin Ion de la Conexpert SPRL care era la acea oră administratorul judiciar orchestrat de catre David Silbestein care se ascundea sub faptul că “investitorii din Israel nu sunt de acord sa ni se dea apartamentele de frică ca exista nu stiu ce „pericol inventat cum ca nu e sigur din cauza lifturilor care nu au protecție la incendiu„. Nu nu numai că nu era adevarată chestiunea cu lifturile dar nici nu avea relevanță. Nu există nici o corelație între transferul proprietații și nu știu ce protecție antiincediu.

Este vorba doar de faptul ca David Silbestein împreună cu așa zișii investitori au o mentalitate criminală și își doresc ca răul din ei să devină realitate. Adică ne-au chinuit 3 ani și au încercat să ne mai chinuiască încă un an. Probabil că se hrănesc cu durerea noastră. SȘtiu că pare patetic, dar nu aveau nimic de câștigat și cu toate aceste se încăpățănau să ne predea apartamentele.

Am reușit să-l convingem pe administratorul judiciar de la Tănasă și Asociații să ne pună în posesie. Sigur că și aici ni s-au pus niște condiții vis-a-vis de lifturi.

Am făcut un comitet de urgență cu membrii cei mai activi din grupul nostru și am înrtebat dacă este ok să luăm apartamentele așa cum sunt și dacă e ok să strângem banii de la oameni că sa teminam blocul. Din comitetul de urgență au facut parte urmatorii: Cosmin Gheară, Flavius Cărnaru, Monica Dorobanțu, Horia Boloșina, Neculai Ghimbovschi, Aurelian Aldescu și nu în ultimul rând Emil Săndulescu de a cărei expertiză aveam nevoie să ne dăm seama de dimensiunea costurilor.

După discutii lungi am reușit să ieșim cu un plan de strângere a banilor.

Mi-am asumat eu strângerea banilor și la nu mai puțin de o lună aveam deja 75 de apatamente puse în posesie. Din momentul acela am facut planul de lucru și la 1 iulie 2011 ne-am apucat de lucru. Astfel în octombrie primele familii au început să se mute în bloc.

Noul administrator judiciar, consorțiul BDO Business Restrcturing SPRL și RVA Insolvency Specialist SPRL, a continuat procedurile începute de către Tănasă și în acest moment putem sa ne laudam cu un succes imens: blocul T3 este în proporție de 90% în proprietatea și posesia cumpărătorilor. Restul de apartamente nu s-au transferat înca din diferite motive dar se asteaptă și rezolvarea acestora. Cei care vor sa transfere dar nu mai au bani pentru restul de plata pot face credit la banca. Piraeus este dispus sa faca acest lucru, în unele cazuri deja a facut-o.

Am convenit ca restul de lucrări să le facem în regie proprie și sperăm să terminăm în maximum 2 ani toate probleme din bloc.