Concluziile Adunarii Creditoriilor EH

În data de 22 noiembrie 2012, ora 16.00, la sediul RVA Insolvency Specialist SPRL din str. Turturelelor, nr. 11A, bl. C, et. 4, sector 3, Bucuresti (Phoenicia Business Center) a avut loc Adunarea Creditorilor Euro Habitat.

Ordinea de zi

1. Prezentarea Raportului asupra cauzelor și împrejurărilor care au dus la apariția insolvenței debitorului SC Euro Habitat SRL – în insolvență.
2. Prezentarea Raportului întocmit de către SC Tagor SRL, privind estimarea costurilor necesare finalizării proiectului “Planorama”, pornind de la stadiul actual al lucrărilor
3. Prezentarea analizei fluxurilor de trezorerie ale societății debitoare în perioada 01.01.2007-30.06.2012
4. Creditorii pot fi reprezentați în cadrul adunării prin împuterniciți, cu procură specială autentică, sau în cazul creditorilor bugetari și a celorlalte persoane juridice, cu delegație semnată de conducătorul unității.

1. Sedinta a inceput la ora stabilita si s-a prezentat Raportului asupra cauzelor și împrejurărilor care au dus la apariția insolvenței debitorului SC Euro Habitat SRL – în insolvență.

Noi am primit raportul si l-am citit. Il gasiti la acest link si dvs.: https://asociatia-planorama.ro/wp-content/uploads/2012/11/Raport%20SC%20EURO%20HABITAT%20SRL.pdf

Dl. Neacsu si cu mine am facut contestatii la raport. Contestatia a si fost depusa la judecatorie.

In esenta raportul celor de la BDO si RVA este foarte simplu desi are mai multe pagini decit cel a lui CONEXPERT dar aceleasi concluzii. De vina pentru intrarea iun insolventa este faptul ca nu au mai putut face plati iar acest lucru s-a intimplat din cauza ca nu mi aveau bani iar unul dintre motive este ca au fost clienti care au cerut penalitatile sau banii inapoi. Adica noi cumparatorii suntem unii din factorii importanti pentru care s-a ajuns la faliment.

In raport nu scrie absolut nimic despre cum s-a ajuns sa nu mai fie banii in cont, blocurile sa nu fie terminate desi sumele incasate de la cumparatori, si aici ii bag si pe cei de la BEAR Project sunt aproximativ 40 miloane de euro plus cele 10 milioane de la banca plus cei 16 milioane pe care „investitorii” pretind ca le-ar fi bagat. Rezulta 66 de milioane de euro care, conform spuselor celor de la eurohabitat erau suficiente pentru finalizarea a 3 blocuri. Imi aduc aminte ca David Sibestein ne spunea ca un bloc costa 20 de milioane sa-l ridice si finalizeze. Sigur si sumele lor erau umflate dar tot trebuia sa fie gata cu acei bani.

Ei sustin ca nu e treaba lor sa faca pe politistii sa vada daca acele contracte au fost frauduloase, chiar daca le-am atras atentia ca cei de la ANAF le-au trimis un document cum ca nu le compenseaza TVA-ul cu datoriile de la stat si nici nu-l inapoiaza pentru ca au gasit plati mai mult decit dubioase in valoare de 4.5 milioane de euro. De exemplu: Haim a fost platit cu sume foarte mari pentru management si in acelasi timp Madeley Enterprises LTD fost plati pentru aceiasi perioada tot pentru management iar aceasta firma il avea ca administrator tot pe Haim.

Unii dintre dvs isi amintesc in 2010 v-am prezemtat si eu o astfel de lista in care spuneam acelasi lucru pe care-l spune azi ANAF-ul. lista aceea e si acum pe site-ul nostru. Mai jos aveti articolele scrise de mine in 2010 pe site despre lucrurile prezentate mai sus.
https://asociatia-planorama.ro/?p=187
https://asociatia-planorama.ro/?p=169

Iata si raportul ANAF pe care noi l-am publicat pe site in 6 Octomrbie 2012 in raportul dlui. Neacsu: https://asociatia-planorama.ro/wp-content/uploads/2012/10/SKMBT_C22012081510340.pdf

O sa-l rog pe dl-. Neacsu sa dea explicatiile tehnice pe care le voi publica pe site.

Celor de la RVA si BDO nu li se pare nimic suspicios (desi daca pe mine nu ma credeau, pe cei da la ANAF ar trebui sa-i bage in seama si sa verifice). Ei sustin ca nu asta e treaba lor.

Discutiile s-au aprins si s-au terminat ceva de genul: „daca nu va convine nu aveti decit sa faceti contestatie” sau „daca doriti sa faceti expertiza contabila nu e treaba noastra, deci faceti ce vreti”. Ma rog atitudinile despre care incep sa ne aminteasca de Conexpert.

Am facut contestatiile si am trecut mai departe

Ii rog pe cei care sunt experti contabili si/sau au experienta in Insoventa sa ia legatura cu mine!

2 Prezentarea Raportului întocmit de către SC Tagor SRL, privind estimarea costurilor necesare finalizării proiectului “Planorama”, pornind de la stadiul actual al lucrărilor (Rapoartele celor de la Tagor in engleza – https://asociatia-planorama.ro/wp-content/uploads/2012/11/Planorama%20Project%20report%2022%2010%2012.pdf / si in romana – Planorama Project report 22 10 12 final – romanian version

Dl. Neacsu si cu mine am facut contastatii si la acest raport aratind ca in raportul in limba engleza sunt cifre care nu au nicio legatura cu realitatea si pentru asta nu trebuie sa fi expert ca sa le vezi. RVA sustine ca ei nu-si permit sa puna sub semnul intrebarii un raport facut de niste experti precum cei de la Tagor.
Le-am arata ca trebuie doar sa-l citesti si sa vezi ca e facut pe genunchi si ca sunt greseli crase in el fara sa intrii in detalii si in calcule cu adevarat contabile.

Va dau un exemplu. Blocul T1 (care este doar un schelet) in opinia celor de la TAGOR costa mai putin de terminat decit blocul T4 (care este la rosu)

De asmenea exista inadvertente intre sumele din raportul in engleza si cel in romana. Asa ca expertii au facut lucruri de amataor iar cei de la RVA nu pot decit sa-i aplaude pentru asta. Noi am primit raportul in romana cu 2 ore inainte de sedinta.

Dl. Neacsu a facut contestatie si la acesta in numele nostru.

• Prezentarea analizei fluxurilor de trezorerie ale societății debitoare în perioada 01.01.2007-30.06.2012
Dl. Neacsu a facut contestatie si a cerut sa vada toate cifrele care au stat la baza acestui raport, el sustinind ca s-au luat doar cifrele anuale.

Analiza fluxurilor iar asta e cash flow-ul cerut de Neacsu si primit pe e-mail a doua zi cash flow final

Discutiile au fost lungi si aprinse si credem ca deja ne indreptam spre scandaluri majore.

Nu am sa vorbesc prea mult despre certurile mele directe cu avocatul „investitorilor” ca mi-a spus ca trebuie sa-mi fie rusine ca vreau sa ii vinez pe cei de la Madelay si ceilalti investitori. Inteleg ca ei au fost oameni de treaba si noi ii acuzam de lucruri necinstite degeaba. Imi spunea ca sa nu uit ca eu reprezint pe cumparatori si nu pe mine. Ce nu poate intelege mintea lui de infractor este ca eu mi-am rezolvat problema si acum merg 99% suta pentru ceilalti si doar 1% pentru mine la aceste discutii si sedinte. Aceleasi atitudini cu care ne-au invatat pe rind Haim, Yaron, Sharon si Sibestein. Noi, ceilalti suntem de vina. Ei sunt Alba ca Zapada si noi aruncam degeama cu noroi in ei. Nu vreau sa insist ca nu duce nicaieri.

Aici aveti procesul verbal al sedintei: pv sedinta creditorilor 2012 11 22   Anexa 1: pv sedinta creditorilor 2012 11 22

CONCLUZIE
Pina la finele anului, asa cum v-am anuntat de asta vara, se va intra in faliment. Nu stim ce efect vor avea contestatiile noastre. Atita timp cit vom avea o sansa sa ne batem cu ei o vom face. S-ar putea sa va cer sa veniti cu noi la termenele de la contastatii. Va rog sa o faceti indiferent in ce bloc aveti apartamentul. T3, T4 si T1 trebuie sa ne sustinem cauza impreuna!

Cei care nu au facut eforturi sa preia apartamentele de la EH va rog sa incercati pe aceasta ultima 100 de metri sa rezolvati inainte de intrarea in faliment cind toate contractele vor deveni nule.Luati legatura cu dl. Neacsu si incercati sa aveti toate actele pe care vi le va cere in regula.

Am obserat ca sunt oameni de la noi din grup care transmit tot ce discutam noi la EH. As vrea sa inteleaga toti. EURO HABITAT NU ESTE PRIETENUL VOSTRU! NU VA AJUTA CU NIMIC SA LE DATI INFORMATII CU CE VREM NOI SA FACEM! DOAR NE INGREUNAM NOUA SITUATIA CARE ESTE DESTUL DE „ALBASTRA”!

Ii rog pe toti cei care au apartamente in T4 si T1 sa vina la intilnirea pe care o vom tine miercuri 5 decembrie 2012 la orele 18.30 la sediul asociatie din blocul T3. Nu ma intereseaza ca aveti servici, ca aveti treaba. E in interesul dvs. asa ca faceti acest efort. Cei din T3 care nu sunt in tara sau care nu pot ajunge ii rog sa gaseasca timp sa sa lege la Skype id: asociatia.planorama si o sa incercam sa o facem online cu totii la acea ora.

Nu vreau sa trimit pe e-mail sau sa pun pe site nimic din ceea ce vom discuta miercuri. De asmenea nici nu o sa pot sa stau la telefon cu toti pe rind.

Va multumesc!

Cont pentru plata întreținerii

ASOCIATIA DE PROPRIETARI TURN T3
CIF: 28993486
ING BANK
Cont: RO33INGB0000999905573937
Str. Doamna Ghica 32B, sector 2, Bucuresti