Intreținere septembrie 2012

La link-ul de mai jos gasiti lista de intretinere aferenta lunii septembrie 2012:

Turn_T3_Intretinere_2012_09 liste

MESAJUL ESTE LUNG DAR FOARTE IMPORTANT!!! VA ROG SA IL CITITI!

Acest mesaj se adreseaza atat propietarilor cat si chiriasilor. Prin urmare va rog frumos sa aduceti aceste instiintari la cunostinta chiriasilor dumneavoastra. Numarul lor depaseste 100 si nu ajunge o luna cu un program non-stop sa povestesc cu fiecare. Plus ca intra in obligatiile proprietarilor sa dea informatii chiriasilor.

1. In data de 24/08/2012 s-a incasat in contul bancar 300 lei de la Mihalache Nicoleta si Tabacioiu Catalin. Rog cine cunoaste persoanele sa imi comunice in contul carui apartament au facut acestia viramentul.

2. Referitor la gunoi: GHENELE DE GUNOI sunt special amenajate pentru a fi folosite al aruncarea deseurilor mesajere. Curtea blocului, fie ea chiar si neamenajata sau in constructie NU ESTE GROAPA DE GUNOI. In consecinta, tigarile aprinse aruncate peste balustrada geamurilor apartamentelor duce la multe neplaceri si mai ales incendii (au fost deja doua in aceasta maniera). Trist este ca in timp ce pompierii stingeau focul cineva a aruncat o alta tigara aprinsa in acelasi loc unde era incendiul. De asemenea inainte sa ma sune pe mine sa vada daca „stiu ca a luat foc” sa sune la pompieri 112 si pe urma sa ma sune pe mine. Eu pot sa nu fiu in bloc, sau sa fiu bolnav, cum s-a si intimplat si oricum nu cred ca pot stinge focul de unul singur. Instalatia anti incendiu se afla in incinta blocului si nu inafara lui. Chiar daca suntem protejati de aceasta instalatie in interior, pe exterior nu avem nici un control si pot aparea pagube si, Doamne fereste, chiar victime!

Referitor la GUNOI. Pungile cu deseuri/gunoi se arunca PE TOMBERON. NU SE LASA IN FATA GHENEI DE GUNOI. Iata in imaginea trimsa de un vecin de la etajul 10 cum se lasa punga de gunoi. Primesc tot mai des de la diferite persoane astfel de plingeri. Pentru a evita mirosul neplacut rog pe toti locatarii blocului ca dupa aruncarea gunoiului sa inchida usa camerei ce reprezinta GHENA DE GUNOI, si sa stinga lumina. Este impropriu si imposibil sa educ locatarii din bloc. Imobilul il avem curat daca si pastram curatenia. Femeia de servici face curat ziua, dar aceste lucruri se intimpla, de obicei, dupa orele 19 si stau asa pina dimineata cind vine ea.

Se face curatenie in bloc de Luni dimineata pana Sambata la prinz. Intre prinzul de Sambata si Luni diversi locatari aduc multa murdarie blocului.

Incidente neplacute se pot intimpla dar am rugamintea ca in perioada de weekend, cand nu avem femeie de serviciu, sa sa ne gospodarim singuri pentru confortul tuturor. Daca ne-a cazut ceva din mina sa incercam sa stringem.

Eu si sotia mea am facut-o deja de citeva ori atunci cand am intilnit cazuri (farfurii cu tort sparte la parterul blocului, apa de la peste raspindit in lift – fapt ce ar fi imputit foarte tare locul) dar este un bloc imens si nu obisnuiesc sa ma plimb prin bloc in timpul weekend-ului sa vad daca sunt nesimtiti care arunca tigari pe jos sau le-a scapat vreo oala cu mincare pe holul blocului. Weekendul este liber si pentru mine.

3. In alta ordine de idei. Alarma anti incendiu porneste din urmatoarele motive. Praful din bloc (oamenii continua sa se mute si sa zugraveasca si sa faca praf in bloc, alarma confundind acest praf cu fumul. Alt motiv este ca sunt cetateni in bloc care apasa pe butoanele de alarma, probabil sa vada daca functioneaza. Pentru mine inseamna urmatorul lucru:

  • Merg la alarma, vad ce informatie imi spune, ce senzor sau buton a fost apasat.
  • Urc sau cobor dupa butonul respectiv
  • il decuplez
  • Ma intorc la alarma sa o resetez.

In tot acest timp alarma urla. Ca sa fie clar ALARMA ANTI INCENDIU FUNCTIONEAZA! Deci nu e nevoie sa se apese pe butoane sa vedem daca merge. Va informez eu ca MERGE! Astazi firma a mai facut niste verificari si functoneaza la parametri.

Raminind in subiect o sa va cer un ajutor pe viitor. Mi-as dori sa avem o asa numita echipa de interventie, pentru cazul in care se mai intimpla ceva in bloc sa putem sa rezolvam lucrurile rapid. Se poate intimpla sa nu fiu in cladire cind porneste alarma de incendiu si deci, nu am cum sa stiu ce s-a inatimplat si nici cum sa o opresc nefiind in cladire. O alta persoana ar putea sa ma inlocuiasca in acele cazuri rare. Daca e cineva dispus, il rog sa-mi trimita un e-mail si sa ne intilnim sa ii explic lucruri. Noi avem un bloc cit un sat, si uneori e nevoie de mai multi oameni pentru a prevenii.

4. INTERFON (chei si cartele) – acestea trebuie predate PROPIETARILOR. Acestia la randul lor le preda mai departe chiriasilor. Au venit diverse persoane sa ridice chei si cartele. Dintre chiriasi putini sunt cei care au adus actele de identitate asa ca nu ii cunosc pe toti.

5. Referitor la platile partiale din restante mentionez faptul ca ordinea stingerii datoriilor incepe cu penalitatilor si apoi cu cotele de intretinere restante in functie de vechimea lor, datoriile cele mai vechi se sting primele. Daca acestea nu sunt platite in totalitate atrag dupa sine si lunile urmatoare penalitati de intarzaiere. Plata cotei de intretinere curente stinge din datoria restanta ducand astfel la diminuarea sau chiar anularea penalitatilor in funcite de suma platita.

Suma penalitatilor este in procent de 0.2%/zi de intarzaiere.

Va multumesc!

Cont pentru plata întreținerii

ASOCIATIA DE PROPRIETARI TURN T3
CIF: 28993486
ING BANK
Cont: RO33INGB0000999905573937
Str. Doamna Ghica 32B, sector 2, Bucuresti