Intretinere Decembrie 2022

Prin prezenta vă informăm că a fost afișată lista de întreținere aferentă lunii Noiembrie 2022

Data scadentă 18 Ianuarie 2023.

Plățile se pot face prin urmatoarele metode:

În numerar la caseria asociației în fiecare miercuri între orele 17,00 – 19,00 (sau în fiecare zi lucrătoare, de luni până vineri, între orele 10,00 – 19,00 cu un telefon înainte).

Prin virament utilizând datele bancare ale asociatiei cu menționarea numărului apartamentului pentru care se face plata.

IMPORTANT

Luna decembrie 2022 este cea mai scumpă lună din istoria blocului. Toate facturile au venit mai mari. În general luna decembrie este luna din an cu cele mai mari costuri, dar anul trecut a fost peste orice așteptare. 

Din nefericire am avut ghinionul ca cele două lifturi să se strice la cea mai scumpă piesă din construcție: Convertizoarul (computerul liftului). Am avut cumva norocul că am putut lua aparatul de pe lifturile care nu funcționează dar costurile cu montarea acestora a fost de 4.945 lei.

Convertizoarele noi costă 10 mii euro bucata plus manopera. Am trimis la reparat convertitorele și ni s-a spus că nu se pot repara. Din nefericire, nu avem cum să verificăm dacă se pot repara sau nu, pentru ca doar Schindler se ocupă de ele. Am încercat negocierea cu alte firme de service lifturi si am primit oferte similare de la ei dar cu întârzierea aducerii pieselor. Pentru că aceste firme tot de la Schindler comandă componentele și le primiesc mai greu decât le primim noi de la Schindler, plus că își puneau și adaos comercial așa că ne trezeam cu servicii mai proaste și mai scumpe.

Suntem ceea ce se numește „client captiv”. Dacă până de curând aveam linie directă cu un manager de la Schindler cu care mai negociam tot felul de lucruri acum acesta a plecat de le ei iar noua conducere nu mai este la fel de deschisă.

De asemenea tot în luna decembrie s-a stricat și convertizorul de la pompele de apă (probabil ați remarcat că au fost niște sincope în aprovizionarea cu apă la începutul lunii decembrie. Împreună cu Zamfir am reușit să facem să funcționeze pompele manual până am reușit să contractăm un nou convertizor. După negocieri cu mai multe firme am reușit să primesc două oferte similare din punct de vedere tehnic dar la prețuri total diferite. Astfel ALP Pumps Systems a cerut 7.329 euro iar Alpha Pompe 4.343 Euro.   

Bineînțeles că am acepta oferta celor de la Alpha Pompe care au trimis oferta mai mică și care s-au mișcat foarte bine. Au schimbat panoul și ne oferă service la acest panou decâte ori este nevoie. La convertizoarele vechi nu avem service pentru ca în România nici o alta firma nu lucra cu aceste sisteme.

În schimb cele două săptămâni în care pompele de apă au fost folosite manual, curentul electric cosumat de ele a fost mare, iar acest lucru se vede în facutra de luna decembrie.

În aceste două săptămâni eu împreună cu Zamfir am fost nevoiți să verificăm din oră în oră presiunea la pompe inclusiv noaptea pentru a regla manual în funcție de nevoie.

În aceste condiții ne vedem nevoiți șă prelungim cei 50 lei/apartament pentru reparații până la acoperirea acestor costuri. După calcularea acestora reies încă șase luni.

Info suplimentar.

A fost înlocuit cititorul de la interfon iar cei cărora nu le mai merg tag-urile de la intrarea în bloc le putem schimba noi, la cerere, cu unele înrolate în sistem.

Cont pentru plata întreținerii

ASOCIATIA DE PROPRIETARI TURN T3
CIF: 28993486
ING BANK
Cont: RO33INGB0000999905573937
Str. Doamna Ghica 32B, sector 2, Bucuresti