Taxa de salubrizare sector 2

Consiliul Local Sector 2 a aprobat un proiect prin care se instituie o taxă specială de salubrizare pentru utilizatorii casnici fără contracte de prestări servicii pentru gestionarea deşeurilor menajere. Hotărârea a fost adoptată cu 16 voturi pentru şi 10 împotrivă.

Conform hotărârii, pentru a da posibilitatea utilizatorilor casnici să încheie contracte individuale pentru prestarea serviciilor de salubrizare menajeră, în perioada 1 martie – 31 mai nivelul taxei speciale de salubrizare este de 10 lei/persoană/lună. Începând cu data de 1 iunie cuantumul taxei speciale de salubrizare este de 21,50 de lei/persoană/lună pentru persoanele care nu au contract de salubrizare cu niciun furnizoe economic din această breaslă.

Din nefericire, la această oră nu se poate încheia contract de către nimeni din motivul tehnic, încă nu este hotărât prețul și nici reguli sau regulamente.

Asociața de Proprieteri a luat deja legatura cu Supercom și imediat ce se va putea va încheia contractul cu aceștia.

taxa de salubrizare

Motivul pentru care se schimbă regulile de salubrizare

Primarul Radu Mihaiu a amintit la şedinţa Consiliului Local că în octombrie 2020 instanţa a anulat taxa de habitat pentru persoanele fizice şi că autoritatea locală a fost nevoită să preia la bugetul local finanţarea serviciului de salubrizare pe termen determinat.

Proiectul privind aprobarea tarifelor aplicabile utilizatorilor casnici pentru colectarea, transportul şi depozitarea deşeurilor, ce a fost pus în dezbatere publică, prevede un tarif de 798,52 lei/tonă fără TVA pentru activităţile de colectare, transport şi depozitare deşeuri menajere municipale în amestec realizate pentru utilizatori casnici de pe raza sectorului 2.

Un alt tarif este 617,17 lei/tonă fără TVA pentru activităţile de colectare separată, transport, sortare şi depozitare reziduuri a deşeurilor din ambalaje (reciclabile) realizate pentru utilizatorii casnici de pe raza Sectorului 2. Proiectul prevede că, pentru implementarea şi dezvoltarea colectării separate a deşeurilor pe raza sectorului 2, se subvenţionează parţial, de la bugetul local, tariful de 617,17 lei/tonă fără TVA, astfel încât utilizatorii casnici vor achita suma de 0,99 lei/tonă fără TVA. AGERPRES

Extras din decizia de impunere:

„Avand in vedere prevederile HCLS2 74/09.02.2021, privind instituirea taxei speciale de salubrizare pentru utilizatorii casnici fara contracte de prestari servicii de salubrizare si pentru aprobarea Regulamentului privind implementarea, determinarea cuantumului, incasarea si administrarea acesteia, pe raza Sectorului 2 al Municipiului Bucuresti, va aducem la cunostinta ca incepand cu 01.03.2021 se instituie taxa speciala de salubrizare pentru utilizatorii casnici fara contracte de prestari servicii de salubrizare din Sectorul 2 al Municipiului Bucuresti, aferenta serviciilor de salubrizare prestate pentru gestionarea deseurilor menajere.

Pentru a da posibilitatea utilizatorilor casnici sa incheie contracte individuale pentru prestarea serviciilor de salubrizare menajera, în perioada 01.03.2021 – 31.05.2021, nivelul taxei este de 10 lei/luna/persoana, urmand ca dupa data de 01.06.2021 cuantumul acestei taxe sa fie de 21,50 lei/luna/persoana doar pentru utilizatorii casnici fara contracte de prestari servicii de salubrizare.”

Cont pentru plata întreținerii

ASOCIATIA DE PROPRIETARI TURN T3
CIF: 28993486
ING BANK
Cont: RO33INGB0000999905573937
Str. Doamna Ghica 32B, sector 2, Bucuresti