Modalități de economisire a apei

Aveți grijă la consumul de apă! Începând cu 1 Ianuarie 2024 tariful de la Apa Nova s-a mărit. Prețul este de 10,69 lei/m3 la care se adauga 1,74 lei curentul consumat de pompele/m3 de apă ale blocului. Prețul total este de 12,43 lei/m3 apă.

Este important pentru fiecare dintre noi să economisim apă și bani. Una dintre chletuielile cele mai mari la factura de întreținere este costul cu apa. Iată câteva dintre metodele prin care se poate economisii consumul de apă curentă.

Prima metodă este schimbarea bateriilor de la chiuvetele din apartament cu unele economice. Acestea sunt diferite modele unele care au trepte pentru ca debitul apei să nu fie deschis la maxim din prima, altele au debitul controlat prin alte metode. O altă metoda care se adaugă celei exprimate mai sus este ca volumul strâns în bazinul de la wc care în loc să colecreze 10l de apă, poate colecta doar 6l. De asemenea spălatul pe dinți poate fi făcut cu apa oprită iar robinetul trebuie deschis doar când ne clătim pe dinți și spălăm periuța. În felul acesta în loc ca apa să curgă 4-5 minute aceasta ar curge numai câteva secunde. O familie de 3 pesoane poate economisii în felul acesta se spală de două ori se zi până la 2m3 de apă doar de aici.

Dușul în loc de cadă poate aduce economie majoră. 

La cumpărarea unei mașini de spălat rufe sau vase trebuie urmărit nu doar consumul de electricitate ci și cel de apă.

Sunt convins că sunt și alte metode dar cele prezentate aduc econonomii anuale majore.

Cont pentru plata întreținerii

ASOCIATIA DE PROPRIETARI TURN T3
CIF: 28993486
ING BANK
Cont: RO33INGB0000999905573937
Str. Doamna Ghica 32B, sector 2, Bucuresti