Intretinere Aprilie 2014

Prin prezenta vă anunţ că am afişat lista de întreţinere aferentă lunii Aprilie 2014.

Data scadentă este Miercuri, 11 Iunie 2014.
Cont bancar pentru plata întreţinerii: ASOCIATIA DE PROPRIETARI TURN T3 CIF: 28993486 Raiffeisen Bank Sucursala Dimitrov Cont: RO79 RZBR 0000 0600 1389 8004 Str. Doamna Ghica 32B, sector 2, Bucuresti

Platile se pot face prin urmatoarele metode:
1. in numerar la casieria asociatiei in fiecare miercuri intre orele 17,00 – 19,00
2. in numerar prin depunere la orice casierie Raiffeisen Bank mentionand numarul de cont: 13898004 si obligatoriu numarul apartamentului pentru care faceti plata (in special cei ce fac plati in numele altei persoane) 3. Prin virament utilizand datele bancare de mai sus cu mentionarea numarului apartamentului pentru care se face plata

Listele au fost afișate la avizierul asociației, trimise prin e-mail și postate pe site-ul asociației.
Lista detaliată o puteți descărca de pe site-ul www.asociatia-planorama.ro de la link-ul:
turn_t3_intretinere_2014_04

Pentru cei cu restante mai mari de trei luni sumele datorate se vor recupera pe cale judecatoreasca.

Rog proprietarii care au chiriasi sa verifice lunar daca acestia au platit cheltuielile de intretinere la zi si sa nu se treazeasca cu acestea in instanta.
La fel si utilitatile. Cei de la GDF Suez, dupa a 45 zi de neplata procedeaza la sistarea furnizarii gazelor.

Referitor la intretinerea blocului, spatiile comune sunt ale tuturor celor ce locuiesc in cladire indifierent daca sunt proprietari, chiriasi sau locuiesc temporar o perioada scurta de timp. Prin urmare va rog sa va purtati cu acestea ca fiind proprietatea dumneavoastra personala, adica cu grija.
Apelez la bunul simt si va rog sa pastrati aceste spatii curate. Nu aruncati cartoane sau alte obiecte voluminoase pe tomberon. Se infunda. La fel si toaletele din apartamente. Nu aruncati tampoane, pampersi sau alte lucruri dense/dure in toaleta. Acestea se infunda si pot provoca daune in apartamentele inferioare.

Serviciile de curatenie se presteaza de luni pana vineri intre orele 07.00 – 15.00 si simbata intre orele 8.00-12.00 . Atat in perioada asta cat si dupa va rog sa pastrati curatenia. Este pentru confortul tututror.

Deasemenea rog insistent pe cei care lasa gunoiul in usa ghenei sa faca un minim efort si sa il arunce pe tomberon. Chiar daca femeia de serviciu arunca gunoiul in locul dumneavoastra, nu e normal ca pungile acestea sa stea ore intregi in fata ghenei. Acest bloc nu este hotel sa vina cineva in urma noastra sa ia de la usa resturile. Facem tot ce putem sa tinem ghenele curate. Nu e niciun pericol sa pui mana pe capacul de la ghena si sa dai drumul pungii pe topogan.

Daca aceasta informare ajunge din greseala la dumneavoastra sau nu sunteti beneficiarul de drept al acestui tip de informare, va rog sa ma anuntati printr-un mesaj scris ca sa scot adresa de email din lista de informari.

Cu respect,
______________________________________
Florin Vasile
Președinte
======================================
Asociatia de Proprietari Turn T3
Str. Doamna Ghica nr. 32B, sector 2, Bucuresti

Planorama, Doamna Ghica nr. 32 B, bloc T3


Tel. Fax: 021 796 07 00
Mobil: 0755.933.678
––––––––––––––––––––––––––––-
Art 38 din OUG 97/2005 republicata in 2011
(2) Cartea de imobil se intocmeste si se actualizeaza de catre persoana anume desemnata, cu acordul acesteia, de catre asociatia de proprietari, de regula, administratorul sau un membru al comitetului executiv al asociatiei.
(3) Pastrarea, actualizarea si utilizarea datelor din cartea de imobil de catre persoana desemnata in acest sens, conform alin. (2), se fac cu respectarea dispozitiilor Legii nr. 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, cu modificarile si completarile ulterioare.
(4) Responsabilul cartii de imobil are obligatia sa inscrie, pe baza actului de identitate, persoanele care domiciliaza sau au resedinta in imobilul respectiv si sa o prezinte, la cerere, politistilor sau lucratorilor serviciilor publice comunitare de evidenta a persoanelor.
(5) Cartea de imobil se intocmeste intr-un singur exemplar, care se pastreaza la responsabilul cartii de imobil.
Art. 39
(1) Persoanele care isi schimba domiciliul sau isi stabilesc resedinta sunt obligate sa ceara inscrierea in cartea de imobil la noua locuinta in termen de 15 zile de la mutare.
(2) Persoanele care locuiesc in imobil sunt obligate sa prezinte actul de identitate responsabilului cartii de imobil, la solicitarea acestuia, pentru actualizarea cartii de imobil.
Sanctiuni, Art. 43
Constituie contraventii si se sanctioneaza dupa cum urmeaza:
a) nerespectarea dispozitiilor art. 38 cu amenda de la 25 lei la 50 lei;
–––––––

Despre fondul de rulment (pentru cei care nu stiu) :

Fondul de rulment este constituit cf. art 24 (1) din HG nr 1588/2007 in scopul asigurarii fondurilor necesare pentru plati curente. Asociatia de proprietari stabileste cuantumul si cota de participare a proprietarilor la constituirea fondului de rulment.
De regula, fondul de rulment se dimensioneaza astfel incat sa poata acoperi cheltuielile curente ale condominiului la nivelul unei luni calendaristice avand in vedere ca furnizorii de servicii trebuie platiti si icnasarea cotelor de intreitnere se face cu un decalaj de 1 – 2 luni.
Stabilirea cuantumului se face prin echivalare cu suma care a fost necesara pentrru acoperirea cheltuielilor lunare inregistrate de asociatia de proprietari in anul expirat, la nivelul lunii cu cheltuielile cele mai mari, majorate cu rata inflatiei, iar in cazurile asociatiilor de proprietari nou-infiintate, prin constatarea si insusirea experientei in domeniu a unor asociatii de proprietari echivalente ca marime.
Fondul de rulment se constituie drept un fond din care lunar asociatia de proprietari sa poata realiza platile catre prestatori/furnizori de servici/terti, astfel incat , chiar daca este constituit fondul de rulment ne revine obligatia sa achitam lunar si la termen cota parte de intretinere afisata in lista de intretinere .
In temeiul disp art 49 din L nr 230/2007, asociatia de proprietari poate stabili un sistem propriu de penalitati pentru orice suma cu titlu de restanta, afisata pe lista de plata.
Fondul de rulment se constituie prin plata anticipata a cotei ce revine fiecarui proprietar, potrivit adunarii generale a asociatiei de proprietari, iar reintregirea fondului de rulment se face lunar, prin plata sumelor afisate pe lista de plata
–––––-

Cont pentru plata întreținerii

ASOCIATIA DE PROPRIETARI TURN T3
CIF: 28993486
ING BANK
Cont: RO33INGB0000999905573937
Str. Doamna Ghica 32B, sector 2, Bucuresti