Convocare Adunarea Creditorilor Euro Habitat 20 iunie 2013

Buna ziua

Va aduc la cunostinta faptul ca in data de 20 iunie 2013 la sediul Rin Central Hotel, Sala George Calinescu, din Bucuresti str. Traian nr. 55, Sector 3.

Ordinea de zi prezentata prin convocare a celor doi administratori judiciari de la RVA Insolvency Specialists SPRL si BDO Business Restructering SPRL

1. Supunerea spre aprobarea  creditorilor a cererilor  formulate de catre  promitentii cumparatori care fac obiectul dosarelor nr. 4279/3/2013 si  nr, 9602/3/2013 aflate pe  rolul Tribunalului Bucuresti, Sectia  a-VII-a Comerciala, de transmitere, de catre Euro  Habitat SRL, a  proprietatii asupra apartamentelor, spatiilor de parcare si boxelor contractate.

Creditorii pot fi reprezentati in cadrul adunarii prin imputerniciti, cu procura speciala autentificata sau in cazul creditorilor bugetari si a celorlalte persoane juridice cu delegatie semnata de conducatorul unitatii.

Creditorii pot vota si prin corespondenta Scrisoarea prin care se exprima votul, semnata de crcditor, sau inscrisul in format electronic, caruia i s-a incorporat, atasat sau asociat semnatura electronica extinsa, bazata pe certificat valabil, poate fi comunicata, prin orice mijloace, consortiului de administratori judiciari, pana in ziua fixata pentru exprimanea votului, conform dispozitiilor art. 14 alin. (4) din legea nr. 85/2005 modificafta prin OUG nr. 173/2008.

cerere publicare in BPI, convocare adunare creditori (completare) SC EURO HABITAT

Va aducem la cunostinta ce s-a intimplat la ultimele doua termene de la tribunalul Sector 2 Bucuresti.

In data de 15 mai 2013 a avut loc un termen de judecata prin care cumparatorii din T4 si T1 au cerut prin dl. Neacsu asistetat de mine sa li se dea apartamentele din cele doua blocuri mentionate. Desi administratorii judiciari sustineau ca nu au cum aceste apartamente nefiind construite. Noi am cerut ca apartamentele sa se predea asa cum sunt motivind ca sumele platite de catre majoritatea proprietarilor sunt peste valoarea de constructie fiind astfel indeplinite conditiile de predare a acestora fara a mai trebui sa se plateasca ceva de aici in colo.

Dupa un scandal iscat chiar acolo in timpul sedintei judecatorul a transmis admisnitratorilor judiciari, pentru a doua sau a treia oara in ultmul an sa rezolve problema acestor apartamente si sa le predea. De asemenea a cerut administratorilor sa convoace si Adunarea Creditorilor in termen de 10 zile pentru a clarifica aceaste contracte. Cei de la RVA si BDO au inteles ca nu se mai pot juca la infinit cu noi si au convocat aceasta adunarea asa cum am scris mai sus. Problema e ca ordinea de zi nu corespunde in niciun fel cu prerogativele Adunarii Creditorilor si incearac printr-un nou abuz sa supuna la vot predarea apartamentelor. Practic ii asmute pe unii creditori in spatele clientilor.

Imaginati-va ca ii intreaba pe cei de la de la Piraeus Bank daca sunt de acord sa li se micsoreze masa credala si sa li se scoata de sub ipoteca cca. 100 de apartamente. Cum credeti ca ar putea sa voteze? Intrebarea e retorica. Ei vor vota impotriva iar impreuna cu Eurohabitat eu 55% din masa credala. Deci sansele ca votul sa fie unul in favoare cumparatorilor este nul. Valoarea intreaga a votului comparatorilor este sub 5%. Lasind la o parte faptul ca orcum nu este de comptenta adunarii creditorilor. Este prerogativa administratorilor judiciari sa finalizeze contractele in desfasurare.

 

In data de 12 iunie 2013 a avut loc termenul de judecata la contestatia noastra impotriva raportului facut de RVA si BDO si care nu contine elementele reale prin care sa rezulte cum s-au cheltuit banii si daca exista plati ilegale si/sau ilicite. Asa cum am arata inca din 2010 la data intrarii in insolventa exista date clare si concrete prin care 9 milioane de euro au fost platite, dupa parerea mea, fraudulos.

De aproape un an avem si dovada clara scrisa intr-un document oficial emis de catre ANAF ca 4,5 milioane de euro au fost platite ilicit catre Madeley Enterprises LTD. In raportul celor de la RVA si BDO nu se regaseste aceasta informatie sub nicio forma desi noi avem documentul de la RVA si BDO si acestia nu pot invoca ca nu au stiut de el.  In acelasi timp noi am cerut sa se faca o expertiza fiscala.

dovada-timbrare_mic

Judecatorul sindic a admis (aspect ce trebuie salutat) cererea noastra de administrare a probei cu expertiza contabila avand ca obiectivele stabilite de instanta, respectiv aflarea cauzelor insolventei si a persoanelor responsabile de aceasta stare a debitoarei. Judecatorul sindic a dispus in sarcina noastra plata unui onorariu de expertiza contabila in suma de 5.000 lei. Conform legii, acesta trebuie achitat in termen de 5 zile procedurale de la dispunerea masurii, respectiv pana la data de 18.06.2013.

In acel moment avocatul lui Piraeus Bank a sustinut ca cererea trebuie respinsa pentru a nu e stampilata. Sigur ca era stampilata de catre Kontraart (adica Florin Vasile) in numele tuturor dar Piaraeus a cerut sa fie facuta dovada ca a fost platita de catre toti clientii. Dupa un scandal care a ajuns la nivelul in care judecatorul a cerut evacuarea sedintei de judecata cu jandarmi si chiar a inchis sedinta si a revenit spunind ca avem o saptamina la dispozitie sa demonstram ca a fost timbrata cererea. Noi am facut verificarea chiar in sala de sedinta si era dovada timbrarii de catre Kontrart era in dosarul care era chiar pe masa judecatorului.

Faptul ca au venit la aceste doua sedinte alaturi de mine o multime de pagubiti in cauza, a dus la decizii favorabile noua. Daca la sedintele de mai sus eram doar eu si dl. Neacsu exista riscul ca judecatorul sa se lase influentat da catre partiel adverse.

Cei 5.000 de lei se impart, asa cum a aratat deja dl. Neacsu in informarea facuta zilele trecte intre toti cei care sunt parte din dosar. Astfel s-a ajuns la suma de 25 de lei de apartament. Va rugam, daca nu ati platit deja sa faceti aceasta plata in contul casei de avocatura pentru a putea sa sustinem in continuare vie lupta cu Euro Habitat. Pentru cei care fac prin transfer bancar o sa fie nevoie sa platiti 5 lei in plus pentru a putea acoperii taxele pentru expertiza.

Cont pentru plata întreținerii

ASOCIATIA DE PROPRIETARI TURN T3
CIF: 28993486
ING BANK
Cont: RO33INGB0000999905573937
Str. Doamna Ghica 32B, sector 2, Bucuresti